Azonnali utalás: 2020 márciusáig várnunk kell

Billingo hírek 2019.07.04. - 2 p. olvasás

Pedig az előzetes tervek szerint már 2019 júliusától élvezhetted volna az azonnali utalás előnyeit. A legújabb infók szerint azonban jövő márciusig kell várni az 5 másodperc alatt átfutó, villámgyors banki utalásokra. Mi addig sem tétlenkedünk, összegyűjtöttük Neked a legfontosabb tudnivalókat az értékhatártól kezdve a díjakon át egészen az okostelefonos fizetésig. Kerülj képbe percek alatt a Billingóval.

Óvatosan, de azért kimondjuk: ha szereted a villámgyors, rugalmas folyamatokat, akkor karikázd be pirossal a naptárban 2020. március 2-át. Ez ugyanis a bankok számára megadott új határidő, amely jövőre a tavaszi napsütés mellé az azonnali fizetési rendszer indulását hozza magával.

Azonnali utalás az év minden egyes percében

Jövő márciustól minden egyes, legfeljebb 10 millió forint értékű banki utalásnak max. 5 másodpercen belül meg kell érkeznie a kedvezményezett számlájára. Az azonnali rendszer az év minden napján 0-24-ben elérhető lesz. Így például a vasárnap éjjel 2 órakor elutalt összeg is másodperceken belül megérkezik majd. A cégek esetében kivételt képezhetnek az azonnali fizetés alól a több, egyedi utalásból álló kötegek. Erről a bankok maguk határozhatnak és az üzletszabályzatukban vagy a megkötött szerződésekben rögzítik döntésüket.

Nem kell plusz költséget fizetned az azonnali banki utalásokért

Legalábbis közvetlenül biztosan nem. Az MNB ugyanis a jelenlegi utalásokkal azonos szolgáltatásként határozza meg őket. Ez pedig azt jelenti, hogy a bankok nem árazhatják fel és értékesíthetik magasabb minőségű szolgáltatásként a felturbózott, azonnali fizetéseket.

Láttunk már olyat a történelem során, hogy egy komolyabb beruházás költségeit a díjak általános feltornázásával beolvasztották a termék árába és áttolták a fogyasztókra. Az előzetes várakozások szerint azonban a bankok esetében ettől nem kell tartanod. Az azonnali utalás ugyanis olyannyira előnyös számukra is, hogy nem érdekük árat emelni.

Nemcsak gyorsaságot, soha nem látott kényelmet hoz az azonnali fizetés

Ugye Veled is előfordult már, hogy villámgyorsan utalnod kellett volna, de nem volt kéznél bankszámlaszám? Jövő márciustól nem kell felhívni az összes kollégát emiatt vagy visszarohanni az irodába, hiszen elég lesz egy telefonszám is! Az azonnali fizetéssel érkeznek ugyanis az olyan másodlagos számlaazonosítók is, mint például:

  • az adószám,
  • a mobilszám,
  • vagy akár az e-mail cím.

Jó persze, a hétvégi nagybevásárláson tolongó sorral a nyakadban nem a szupermarket adószámának bepötyögésével fogsz bűvészkedni. Ettől függetlenül viszont rengeteg kellemetlenségtől kímélnek majd meg és rugalmas megoldások előtt nyitnak utat a másodlagos számlaazonosítók.

Még ennél is lehet kényelmesebb az élet - és lesz is!

Azt hitted, ennél kényelmesebb már nem lehet az életed jövő márciustól? Pedig még egy nagy újdonsággal számolhatsz! Érkeznek a fizetési kérelmek is, amelyet a termék/szolgáltatás értékesítője küldhet a vásárlóinak. Ezzel lényegében egy banki tranzakciót kezdeményez, amelyhez az ügyfelek másodlagos számlaazonosítóját is használhatja.

Hogy elfogadod-e a felkérést a keringőre az csak rajtad áll, természetesen a jövőben is fizethetsz a megszokott formában. A fizetési kérelemre ugyanis az erre alkalmas applikációban bökhetsz nemet is. De nyilván le is okézhatod a tranzakciót, ebben az esetben 5 másodpercen belül megérkezik az eladóhoz a befizetésed.

Szereted a hatékony és rugalmas megoldásokat? Akkor forradalmasítsd vállalkozásod számlázását a villámgyors és szuper kényelmes Billingóval!

Regisztrálj a Billingóba akár teljesen ingyen »

Hasonló cikkek a kategóriában

10 éves a Billingo online számlázó

10 év alatt közel 100 millió számlát állítottak ki a vállalkozások a Billingóval

Billingo hírek 2024.03.25. - 4 p. olvasás

Már 10 éve részese a magyar vállalkozások életének a Billingo online számlázó, ami most ünnepli megalapításának 10. évfordulóját. A cég elsősorban a mikro-, kis...

JVSZ - Best Technology Investment - Billingo

Companies for the Future díjat kapott a Billingo

Billingo hírek 2024.02.05. - 6 p. olvasás

A Joint Venture Szövetség immár harmadik alkalommal rendezte meg a Companies for the Future Award gálát, ahol idén Besztró Szabolcs, a Billingo Operatív és Stra...

Mesterséges intelligencia kutatás

Erre használják a cégek a mesterséges intelligenciát

Billingo hírek 2024.01.08. - 5 p. olvasás

A magyar vállalkozások többsége szerint az MI időt és energiát spórol a cégeknek. A mesterséges intelligencia üzleti célú használatára már Magyarországon is ...

Billingo AI

Pénzügyi sci-fi kézikönyv a Billingótól

Billingo hírek 2023.11.17. - 2 p. olvasás

Itt a nagy leleplezés: a Billingo háza táján óriási fejlesztések folynak a háttérben, amely nemcsak a számlázást helyezi új alapokra. Vezérigazgatónk, Sárospata...

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Átalányadózol? Ez téged is érinthet!

Billingo hírek 2023.11.15. - 1 p. olvasás

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy az átalányadózók év végi hajrája könnyebb legyen. Az utolsó negyedév sosem egyszerű egy vállalkozónak, de mi igyekeztünk azzá ten...

b2w

Formabontó és előremutató - ilyen volt a B2W Fesztivál

Billingo hírek 2023.11.06. - 6 p. olvasás

Óriási szükség van arra, hogy a vállalkozások előre tervezzenek, gyorsan és hatékonyan tudjanak reagálni a változásokra. A marketing területére különösen igaz e...

Back to Top