Menü

Általános Szerződési Feltételek

Billingo online számlázó program általános szerződési feltételei

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Billingo weboldalt és a weboldalon igénybe vehető online számlázási szolgáltatást üzemeltető Octonull Korlátolt Felelősségű Társaság (székhelye: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet, cégjegyzékszám: 01-09-1981177; adószáma: 25073364-2-41 ; email elérhetőség: hello@billingo.hu; továbbiakban: Szolgáltató) és az Octonull Kft. által a Billingo weboldalon(továbbiakban: weboldal) nyújtott elektronikus szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek).

1. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

1.1. A jelen ÁSZF hatálya a www.billingo.hu weboldalonkeresztül elérhető, illetve hozzáférhető információs, kommunikációs, számlázási szolgáltatások igénybevételére, annak feltételeire terjed ki.

1.2. A Billingo weboldalon működő online szolgáltatások megrendelése elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A Billingo weboldal online szolgáltatásait bárki jogosult igénybe venni, aki azok használatára jogszabály alapján kötelezett, vagy jogosult. A használat további feltétele a Weboldalon történő regisztráció, a felhasználó valós adatainak megadása, a szolgáltatásokra vonatkozó megrendelés leadása, szerződéskötés, illetve jelen ÁSZF elfogadása, illetve internetkapcsolat rendelkezésre állása.

1.4. A megrendelés leadása nem minősül szerződésnek, a megrendelt szolgáltatáscsomag előfizetési díjának megfizetéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre levélben és elektronikus levélben(e-mailben) és a weboldalon van lehetőség. A Felek közötti szerződés a szolgáltatás megvásárlása, a szolgáltatás ellenértékének kifizetése során jön létre. A Felek között a szolgáltatás megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 8 évig megőrzi.

1.5 A szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéskötés elektronikus úton történik. A szerződéskötés technikai lépéseit jelen ÁSZF tartalmazza. A szerződő Ügyfél adatainak elektronikus rögzítése során felmerülő hibák azonosítását és kijavítását a Weblap biztosítja a bevitt adatok teljességi ellenőrzése révén. A szerződés nyelve a magyar.

1.6 A Billingo weboldal és online számlázó rendszer üzemeltetését, a szolgáltatáshoz kacsolódó szupport tevékenységet az Octonull Kft. végzi. Az üzemeltető elérhetőségei:
Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet
E-mail: hello@billingo.hu

1.7 A Billingo weboldal ügyfélszolgálata elérhetőségei az alábbiak:
Ügyfélszolgálat nyitva tartása: hétfőtől péntekig 9.00-17.00 között
E-mail: hello@billingo.hu
Chat elérhetőség: A Billingo weboldalon az ügyfélszolgálat nyitvatartása alatt élő chat szolgáltatás működik, ahol kollégáink azonnal válaszolnak a feltett kérdésekre. Munkaidőn kívül a chatrendszerbe befutott kérdésekre kollégáink a következő munkanapon válaszolnak.

2. REGISZTRÁCIÓ

2.1 A Billingo weboldalon a szolgáltatás megrendeléséhez, és a szolgáltatás igénybevételéhez minden esetben érvényes regisztráció szükséges. Minden látogatónak, felhasználónak lehetősége van regisztrálni és saját profil létrehozásával a számlázó rendszer minden szolgáltatását elérni. A regisztrációt követően a felhasználói profil lehetőséget ad a weboldal egyéb kényelmi funkcióinak az elérésére és igénybevételére is.

2.2 A látogatóknak, a szolgáltatás igénybe vevőinek a jobb felső sarokban található "REGISZTRÁCIÓ" linkre kattintva van lehetősége regisztrálni, ahol a következő adatok megadására van kötelezően szükség: név, e-mail cím, jelszó, cégnév illetve ugyanitt kerülhet sor a kötelezően elfogadandó Általános Felhasználói Feltételek és az Adatvédelmi Tájékoztató elfogadására. A felhasználónak lehetőséget biztosít rendszerünk hírlevél feliratkozásra is, erről bővebben a 12-es pont nyújt információt.
A regisztráció elküldése után a rendszer a megadott email címre egy megerősítő e-mailt fog küldeni, amiben található linkre kattintva lehet a felhasználói fiókot, a regisztrációt aktiválni.

2.3 A felhasználó az oldalba való belépés után a jobb felső sarokban található "BEJELENTKEZÉS" menüpontra kattintva éri el felhasználói fiókját, amelyben aztán tetszőlegesen szerkeszthetővé válnak a regisztrációkor megadott regisztrációs adatok, illetve ugyanitt van lehetőség az adatok módosítására, újabb adatok felvételére, a számlázó rendszer teljes körű igénybevételéhez szükséges adatok felvitelére és beállítások megtételére. A kötelezően megadandó adatokat a megnevezés előtti csillag jelöli. Elfelejtett jelszó esetén a "Bejelentkezés" menüpontban az “Elfelejtettem a jelszavam” linkre kattintva lehet új jelszót igényelni. Itt meg kell adni a regisztrációkor használt e-mail címet és a rendszer egy biztonságos oldalra navigálva a felhasználót új jelszó megadását teszi lehetővé, amivel azután már be lehet jelentkezni a weboldalra.

2.4 A felhasználó fiókjának törlését bejelentkezést követően a "Beállítások" menüpont "Adat és fióktörlés" gombra kattintva a “Fiók törlése” blokkban lehet kezdeményezni. Itt meg kell adni a felhasználó jelszavát és a “FIÓK TÖRLÉSE” gombra kattintva az összes felhasználói adat és a felhasználóhoz kapcsolódó egyéb adatok, számlák végérvényesen és visszavonhatatlanul törlésre kerülnek a rendszerből. A felhasználói fiók törléséről emailben értesítjük a felhasználót.

A weboldal szolgáltatásait igénybe vevő vásárlóinak, a szolgáltatás előfizetőinek az adatait a Számviteli törvény és Adatvédelmi elveink szerint a törvényben meghatározott ideig őrizzük meg.
A felhasználói adatok törlésével párhuzamosan a rendszer a felhasználó megadott email címére az adatok és a fiók törléséről egy értesítést küld a felhasználónak.

3. SZOLGÁLTATÁS CSOMAGOK, KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK

A Billingo online számlázó szolgáltatás regisztrációt követően különböző szolgáltatás csomagokban érhető el, amelyek az igénybe vehető szolgáltatások számában és az egyes szolgáltatások lehetőségeiben, részleteiben térnek el egymástól. A számlázás megkezdése előtt minden esetben szükséges szolgáltatás csomagot választani. Egyes szolgáltatás-csomagok, illetve alkalmazások díj ellenében vehetőek igénybe. Az egyes csomagok/egyéb szolgáltatásokaktuális díjai és mértékük a https://www.billingo.hu/arak oldalon találhatóak.

3.1 Billingo Ingyenes szolgáltatáscsomag

A Billingo ingyenes szolgáltatáscsomag a kisebb vállalkozásokat célozza, ahol a havi kiszámlázott összeg nem lépi át a 250,000,- Ft-ot és a havi kibocsájtott számlák száma nem több mint 20 db. A szolgáltatáscsomagban az igénybe vehető szolgáltatásokat tekintve számos szolgáltatás csak korlátozottan, vagy egyáltalán nem érhető el.
A Billingo ingyenes szolgáltatás csomag választása esetén az Ügyfél egy hónap időtartamra jogosultságot kap a Premium szolgáltatás csomag teljes körű igénybevételére is.

3.2 Billingo Premium szolgáltatáscsomag

A Billingo Premium szolgáltatáscsomag korlátozások nélkül teszi lehetővé nagyobb számlaforgalmat generáló vállalkozások számára az egyszerű és gyors számlázást és kapcsolódó szolgáltatások teljes körű igénybevételét.

Az egyes szolgáltatáscsomagok, az egyes Billingo verziók részletes összehasonlítása, a csomagokban rendelkezésre álló konkrét lehetőségek az alábbi linken: https://support.billingo.hu/content/96240012 tekinthető meg.

3.3 Billingo kiegészítő szolgáltatások

A Billingo online számlázó szolgáltatásban a kötelezően választható szolgáltatás csomagok mellett számos kiegészítő szolgáltatás is segíti az Ügyfelek, az előfizetők számlázási tevékenységét. Lehetőség van más weboldalakba ágyazható API igénybevételére, tömeges számlagenerálásra, számlasablonok letöltésére és használatára. A kiegészítő szolgáltatásokról a következő linken található áttekintő információ: https://www.billingo.hu/minden-funkcio

Ha egy hónapban nem elég a havi 500 ingyenes időbélyeg, akkor továbbra is lehetőség van elektronikus (ePDF) számlákat kiállítani. A pluszban felhasznált időbélyegekről minden hónap elsején összesített számlát küldünk. Mindig csak annyi a fizetendő, amennyi plusz időbélyeg felhasználásra került, mennyiségtől függetlenül kedvező, nettó 5 Ft/db áron. A felhasznált időbélyegek száma az Áruház / Dolgaim / Időbélyegeim alatt található.

Ha nem lenne elég az előfizetéshez kapott havi 250 db API-n keresztül generálható számla, akkor továbbra is lehetőség van API-n keresztül számlákat generálni. A pluszban kiállított API-n keresztüli generálásról minden hónap elsején összesített számlát küldünk. Mindig csak annyi a fizetendő, amennyi plusz generálás történt, mennyiségtől függetlenül kedvező, nettó 1 Ft/db áron. A felhasznált API generálások száma az Áruház / Dolgaim / API használatom alatt található.

A plusz felhasználásokról a rendszer csak akkor készít számlát hó elején, ha az eléri a nettó 1000 Ft-ot. Ellenkező esetben halmozódik.

4. BILLINGO SZÁMLÁZÁSI SZOLGÁLTATÁSOK

4.1 A Szolgáltató a Billingo számlázási szolgáltatásokat nyújtó weboldalon több szolgáltatást magában foglaló szolgáltatáscsomagok, kapcsolódó kiegészítő szolgáltatások és egyedi megoldások elérésére és használatára biztosít lehetőséget.

4.2 A Szolgáltató a számlázó program azon konkrét funkcióinak a használatát biztosítja az előfizető számára, amelyet az adott és megrendelt szolgáltatáscsomag tartalmaz. A szolgáltatáscsomagok konkrét és részletes tartalmát, azok ingyenesen és költségtérítés fejében igénybe vehető elemeit a weboldal mindenkor részletesen tartalmazza.

4.3 A regisztráció után igénybe vehető díjmentes, ingyenes szolgáltatásokat a Szolgáltató határozatlan időtartamra, de legfeljebb a Felhasználó profiljának törléséig nyújtja. A jelen ÁSZF figyelmeztetés ellenére történő ismételt megsértése esetén a Szolgáltató fenntartja a jogot a felhasználói fiók bármilyen nemű korlátozására, illetve végső esetben, törlésére.

4.4 A Szolgáltató a Billingo weboldalon online számlázási szolgáltatást nyújt. A fizetős csomagok esetében a díjfizetési gyakoriságot a felhasználó választja meg, az lehet havi vagy éves (12 havi). A díjjal rendezett időszak leteltét követően a szerződés nem szűnik meg.
Amennyiben Felhasználó a szolgáltatásra a továbbiakban nem tart igényt, azt lemondani az „Előfizetés lemondása” funkció használatával tudja.

4.5 A Szolgáltató, a Billingo online számlázó szoftver üzemeltetője igazolja, hogy a Billingo Online Számlázó program rendeltetésszerű használata esetén, minden tekintetben megfelel a jelen ÁSZF készítésének napján hatályos jogszabályoknak.

4.6 A Szolgáltató az Ügyfelek, az előfizetők számára a honlapon igénybe vehető számlázási szolgáltatás keretében számlák előállítására, a számlák, a számlákhoz szükséges elektronikus adatok tárolására, a számlaadatok áttekintésére, a számlák és a számlaadatok elérésének és előhívásának folyamatos biztosítására, elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítvány beszerzésére illetve kapcsolódó tanácsadás igénybevételére biztosít lehetőséget. A számlák tárolása, elérése a Billingo számlázó programon belül PDF formátumban történik.

4.7 A Szolgáltató vállalja, hogy a kibocsátott elektronikus számlához (a továbbiakban: e-számla) csatolja az állami adóhatóság által közzétett közleményben megadott formátumú e-számla adatokat, biztosítja és garantálja, hogy az elektronikus számlát digitálisan, a jogszabályoknak megfelelően aláírja a Billingo (Octonull) fokozott biztonságú tanúsítványával ellátva.
A Szolgáltató időbélyegzés szolgáltatótól hitelesített időbélyeget helyez el az e-számlán, ami alapján vélelmezni kell, hogy a számla már létezett az időbélyegzés pillanatában.
A Szolgáltató nem köteles ellenőrizni a Felhasználó által a számlázási szolgáltatás során használt elektronikus aláírást, továbbá azt sem, hogy az elektronikus aláírás a számlakibocsátó vagy a számlakibocsátó képviseletére jogosult személyhez köthető-e. Az ezzel kapcsolatban felmerülő jogviták, károkozás tekintetében Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal.

5. BILLINGO SZÁMLÁZÁSI CSOMAGOK, KIEGÉSZÍTŐ SZOLGÁLTATÁSOK MEGRENDELÉSE

5.1 A Billingo számlacsomagok, illetve a számlázó rendszerben elérhető egyéb kiegészítő szolgáltatások megrendelésére csak sikeres regisztrációt és az oldalba történő sikeres belépését követően nyílik lehetőség.

5.2 A Felhasználók az oldalra történő belépést követően az ÁRUHÁZ menüpontban tudnak szolgáltatáscsomagot választani. Ugyanitt részletes információkkal tájékoztatja az oldal a Felhasználókat az egyes szolgáltatáscsomagok tartalmáról, a csomagokban található konkrét szolgáltatásokról, a fizetés módjáról és egyéb fontos kapcsolódó tudnivalókról.

5.3 A Felhasználó az egyes szolgáltatás csomagok, illetve kiegészítő szolgáltatáscsomagok oldalakon az ELŐFIZETEK gombra, illetve a "VÁSÁRLÁS" gombra kattintva tudja az egyes szolgáltatásokat megrendelni. Az online számlázó csomag, a Premium csomag megrendelése havi, vagy éves bontásban lehetséges, ahol értelemszerűen az előfizetés bankszámláról történő levonása vagy az utalás számlázása a megjelölt előfizetési időintervallumnak megfelelően történik.

5.4 A konkrét szolgáltatás kiválasztását és a megrendelés folyamatának elindítását követően a Felhasználó bankkártyával vagy átutalással fizethet. Bankkártyás fizetés esetén először az Áruház/Dolgaim/Bankkártyáim menüben fel kell vinni a bankkártya adatokat, ezt követően lehet vásárolni vele. Az utaláshoz szükséges adatokat az e-mailben kiküldött számla tartalmazza. A kártyaadatok kezelésével kapcsolatosan a 6-os pont nyújtunk további információt.

5.5 A Billingo Premium szolgáltatás csomag megrendelésével és kártyaadatok megadásával a Felhasználó hozzájárul ahhoz, hogy a szolgáltató az előfizetés lemondásáig a megrendelt aktuális szolgáltatási időszak előtt a szolgáltatás csomag előfizetési díját automatikusan levonja az előfizető számlájáról.

5.6 Sikeres tranzakciót követően a szolgáltatás csomag, a kiegészítő szolgáltatások aktiválásra kerülnek az előfizető fiókjában és automatikus elküldésre kerül a befizetést igazoló elektronikus számla az Ügyfél regisztrációkor megadott e-mail címére. Átutalás esetén megrendelést követően automatikusan kiküldjük a számlát a regisztrációkor megadott e-mail címre. Az átutalást követő 1-2 munkanapon belül ellenőrizzük a befizetést és aktiváljuk az előfizetést.

5.7 Sikertelen fizetési tranzakció esetén a felhasználó az ingyenes szolgáltatás csomagban marad, ameddig sikeres tranzakciót nem hajt végre illetve kiegészítő szolgáltatások esetén a szolgáltatások nem aktiválódnak fiókjában.

6. FIZETÉS MÓDJAI

6.1 A megrendelt szolgáltatás, szolgáltatáscsomag ellenértékének kiegyenlítésére bankkártyás fizetéssel vagy utalással előrefizetéssel van lehetőség a weboldalon. Az utaláshoz szükséges információk az e-mailben elküldött számlán találhatók.

6.2 Az oldalon a bankkártyás fizetést, a fizetési felületet a legszigorúbb biztonsági követelményeknek (PCI DSS) megfelelő Braintree Secure Payments pénzügyi szolgáltató biztosítja.

6.3 A megadott bankkártya adatokat és a megrendelés véglegesítését követően a szolgáltatás díja a választott fizetési ütemezésnek (havonta/évente) megfelelően az előfizetési időszak megkezdésekor levonásra kerül az előfizető bankkártyájáról, illetve bankszámlájáról.

6.4 A vásárlás során megadott bankkártya adatokat a Billingo szerverein nem tároljuk, és a kártya érvényesítéséhez szükséges CAV2, CID, CVC2, CVV2 vagy PIN kódot a Braintree Secure Payments sem tárolja.

6.5 A kártyatranzakció sikertelensége esetén a szolgáltatást automatikusan visszaállítjuk az ingyenes verzióra, amíg az előfizetés meghosszabbítása nem rendeződik sikeresen.

7. FELMONDÁS, MEGSZÜNTETÉS, ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL

7.1 Az Ügyfél a szolgáltatási szerződést bármikor, indokolás nélkül felmondhatja (lemondás). A Billingo online számlázás előfizetés lemondására az oldal tetején található Előfizetés lemondása gombra kattintva van lehetőség. A lemondás az utoljára megrendelt és kifizetett előfizetési időszak végétől lép életbe. Az erre az időszakra már megfizetett díj arányos részét a Szolgáltató nem téríti vissza. A korábban kifizetett időszak végéig a szerződés szerinti díjcsomagnak megfelelő szolgáltatás fog működni.

7.2 A szolgáltatási díjak meg nem fizetése, sikertelen tranzakció, vagy a jelen ÁSZF megsértése esetén az Octonull fenntartja a jogot a felhasználói fiók bármilyen nemű korlátozására, illetve végső esetben, törlésére.

7.3 Amennyiben az Ügyfél a díjfizetés ellenében biztosított számlázási szolgáltatás sikeres megrendelése illetve az előfizetés díjának sikeres megfizetése után el kíván a szerződéstől állni, azt a szolgáltatási díj megfizetését követően 7 naptári napon belül, indoklás nélkül megteheti, amennyiben ez idő alatt nem vette igénybe a Billingo számlázási szolgáltatását, nem állított ki számlát a rendszer segítségével.

7.4 Az Ügyfél az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a szolgáltatás árát sikeresen megfizetve a megfelelő szolgáltatáscsomag használatára jogosulttá vált.

Természetesen az ügyfél a szolgáltatás megvásárlásától a szolgáltatás díjának megfizetése, a szolgáltatáscsomag használatba vétele előtt is bármikor elállhat, ez irányú szándékát a weboldalon profiljában, telefonon, e-mailben és írásban jelezheti a szolgáltató, az üzemeltető felé.

7.5 Amennyiben az Ügyfél a szolgáltatás igénybevételétől el kíván állni, úgy az írásbeli elállási nyilatkozatát elegendő a szolgáltatás használatba vételét követő 7 naptári napon belül postán, telefaxon vagy elektronikus levél formájában megküldeni a szolgáltatónak.

7.6 Az ügyfél elállása esetén a szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 7 napon belül elindítja a pénzvisszatérítést az ügyfél által a szolgáltatás előfizetésére irányuló megfizetett teljes összeg vonatkozásában.
A visszatérítés során a Szolgáltató az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz.

7.7 A Billingo webáruház kiegészítő szolgáltatásainak - időbélyek, API használati díj, tömeges számlagenerálás, premium számlasablonok díja, stb. - megrendelését és a szolgáltatások díjának megfizetését követően a szerződéstől való elállás esetén a szolgáltatónak nincs módjában a szolgáltatások ellenértékét az előfizetőnek visszafizetni.

8. SZERZŐI JOGOK

8.1. A weboldal egésze és minden eleme szerzői jogvédelem alatt áll. A weboldal és a weboldalon elérhető nem a felhasználó által feltöltött tartalom, szerzői mű, illetve más szellemei alkotás - grafikai megoldás, grafika, honlap szerkezete, a honlapon elérhető információ, adatfeldolgozási elv, stb. - szerzői jogi jogosultja, vagy a feljogosított felhasználója a Szolgáltató.

8.2. A szolgáltató a Weboldalon szereplő minden védjegy, márkanév és logo használatára jogosult, amelyek nem a felhasználó által kerültek feltöltésre. A regisztráció, a honlap használata, az egyes szolgáltatói csomagokra történt előfizetés egyike sem jogosítja fel az felhasználót a weboldalon szereplő védjegyek felhasználására, hasznosítására.

8.3. A weboldalt alkotó és a weboldalon elérhető szerzői jog által védett szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen formában nem használhatók fel, nem hasznosíthatók, sokszorosíthatóak vagy tárolhatóak.

8.4 Abban az esetben, ha a Billingo weboldalon található tartalom, vagy a tartalom bizonyos eleme, illetve az oldalról hivatkozásokon keresztül elérhető tartalmak valószínűsíthetően a szerzői jog előírásaiba ütköznek, kérjük, vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal az ügyfélszolgálaton!
A jelzett tartalom megvizsgálását követően haladéktalanul eltávolítjuk a sértő tartalmat illetve lekapcsoljuk a sértő tartalomra mutató linkeket.

9. FELELŐSSÉG

9.1 A Weboldal és a biztosított Szolgáltatások "megtekintett állapotban" kizárólag a felhasználó saját felelősségére állnak rendelkezésre. A Szolgáltató, az Octonull Kft., valamint a partnerei, munkatársai és licenszadói ezúton elutasítanak mindenféle kifejezett vagy vélelmezett felelősséget a Weboldal és Szolgáltatások bármely féle használatából eredő az esetleges vagyoni és nem vagyoni károkért.

9.2 A Weboldal számlázási és a számlázási szolgáltatásokkal összefüggő egyéb szolgáltatásai használatával létrehozott számlák és dokumentumok helyességének és jogszabályi megfelelősségének az ellenőrzése kizárólag az Ügyfél feladata.

9.3 Bár a Szolgáltató mindent megtesz annak érdekében, hogy a Szolgáltatás használata hibamentes és biztonságos legyen, sem az Octonull Kft., sem a partnerei, munkatársai és licenszadói nem garantálják, hogy a Weboldal és a Szolgáltatások hibamentesek és folyamatosan megszakítások nélkül elérhetőek lesznek. A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Szolgáltató nem vállal felelősséget a szolgáltatás használatából eredően okozott semmilyen közvetlen, közvetett károkért beleértve, de nem kizárólagosan az elmaradt hasznot, a jó hírnév sérelmét, használati-, adat-, vagy egyéb immateriális veszteségeket (akkor is, ha az Octonull Kft- t értesítették a lehetséges károkról).

9.4 Az összesített felelőssége a Szolgáltatónak nem haladhatja meg egyetlen esetben sem, legyen szó szerződésről, garanciáról, kárról (beleértve, de nem korlátozva a hanyagságból elkövetett vagy származtatott károkat), termékfelelősségről, szigorú felelősségről, objektív felelősségről vagy bármi egyébről a Weboldal és annak Szolgáltatásainak használatából adóan vagy azzal kapcsolatosan, a Szolgáltató felé a reklamációt megelőző három (3) hónapban fizetett összeget.

9.5 Az Octonull nem vállal felelősséget bármely az Octonull-on kívülálló okokból történő meghibásodásért, szolgáltatás kiesésért vagy késésért.

9.6 A weboldalról kiküldött értesítő e-mailek tárolása 15 naptári napig történik. Ebben az időszakban a levelek a tartalmi adatokkal együtt, utólagosan is elérhetők a Szolgáltató segítségével. Ezt az időszakot követően a Szolgáltató az e-maileket a jelenlegi tárolási szabályok szerint nem tárolja, visszaállításra nincs lehetőség. A naptári 15 napos időszak a levél kiküldésének pontos időpontjától kerül számításra.

10. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

10.1 A felhasználó, a szolgáltatás előfizetője a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos panaszt, kifogást a szolgáltató elektronikus elérhetőségén: hello@billingo.hu terjesztheti elő. A Felhasználó által megküldött panaszra a Szolgáltató 5 munkanapon belül írott formában válaszol a panaszos által megadott postacímen, vagy elektronikus elérhetőségen.

10.2 Amennyiben a Felhasználó panasza, a Felek között fennálló jogvita a tárgyalások során nem rendeződik megnyugtatóan a Felek számára, úgy a panaszos panasztétellel fordulhat a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz, illetve jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából a lakóhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez is.

10.3 A Felhasználó és a Szolgáltató vállalja, hogy mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben ez nem lehetséges a jogvita rendezésére az Octonull magyar bíróságok joghatóságát, és a hatásköri szabályoktól függően a Budai Központi Kerületi Bíróság vagy a Székesfehérvári Törvényszék kizárólagos illetékességét köti ki.

10.4 A felhasználó és az Octonull között létrejött jogviszonyra Magyarország jogszabályai, így különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései irányadóak.

11. ADÓHATÓSÁG - BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG, MEGFELELŐSSÉG

11.1 A számlázó program használatát a használatbavételt követő 30 napon belül be kell jelenteni a NAV felé, az Adóhatóság által előírt módon.

11.2 Abban az esetben, ha a későbbiek során a számlázó programot már nem kívánja használni az Ügyfél, úgy 30 napon belül ugyanúgy az Adóhatóság irányába be kell jelenteni a számlázó program használatának befejezését is.

11.3 A számlázó program használatának és a számlázó használata befejezésének bejelentése minden esetben az Ügyfél kötelessége és felelőssége.

11.4 Az Octonull Kft., a Billingo online számlázó szoftver üzemeltetője igazolja, hogy a Billingo Online Számlázó program rendeltetésszerű használata esetén, minden tekintetben megfelel a jelen ÁSZF készítésének napján hatályos jogszabályoknak.

12. Hírlevelek, rendszerüzenetek

12.1 A Billingo weboldal üzemeltetője az online számlázáshoz kapcsolódó témákban időszakosan híreket, ajánlatokat, akciókat oszt meg hírlevelezésre feliratkozott felhasználói, ügyfelei számára hírlevelek formájában, amit az ügyfél email fiókjába elektronikus formában juttat el.

12.2 Hírlevelekre feliratkozni a regisztrációkor a “Szeretnék hírlevelet kapni az újdonságokról, ajánlatokról” chekbox bepipálásával, illetve a már regisztrált felhasználók esetében a felhasználói profil, adatok oldalon szintén az azonos nyilatkozat előtti chekbox bepipálásával lehetséges.

12.3 Az ügyfél a hírlevelezésre szolgáló chekbox bepipálásával határozottan hozzájárul, hogy a hozzájárulás visszavonásáig a Szolgáltató a Billingo szoftverrel, a szoftver üzemeltetésével kapcsolatos rendszer üzeneteket és az elektronikus számlázási szolgáltatásokkal kapcsolatos híreket, érdekességeket, tudnivalókat osszon meg vele hírlevél formában.

12.4 A hírlevelek küldéséhez adott hozzájárulását az ügyfél bármikor, feltételektől mentesen visszavonhatja. A hozzájárulás visszavonását az alábbi módokon lehet kezdeményezni:

- A hírlevél végén található leiratkozó linkre kattintással
- Az ügyfél profiljában a vonatkozó chekboxban található pipa eltávolításával
- A szolgáltatónak írt elektronikus, vagy postai levél formájában

13. EGYEBEK

13.1 A Billingo online számlázó szolgáltatás igénybevétele és használata feltételezi a felhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

13.2 A szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Billingo online számlázó szolgáltatáshoz való csatlakozás miatt következett be. A látogató felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Egyedül a felhasználó felelős a Billingo online számlázó szolgáltatáshoz való kapcsolódásáért és a weboldalon történő böngészésért Az üzemeltető nem vonható felelősségre vis maior esetén. Vis maiornak kell tekinteni különösen az internetes hálózatban bekövetkezett olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a Billingo online számlázó szolgáltatás akadálytalan működését és a weboldalon szolgáltatásainak igénybevételét, továbbá, ha a működési hibával összefüggésben az Interneten küldött és fogadottadat elveszik. A Szolgáltató nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalhoz való csatlakozás miatt következett be.

13.3 Abban az esetben, ha a látogató bármilyen formában megsérti a jelen Általános Szerződési Feltételekben foglalt szabályokat, akkor az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a vevő megrendelését, törölheti profilját és visszautasíthatja előfizetési szándékát.

13.4. Szolgáltató fenntartja a jogot arra, hogy amennyiben az Ügyfél olyan magatartást tanúsít, illetve olyan tevékenységet végez, mely a Billingo weboldalának és mögöttes folyamatainak, adatkapcsolatainak működését, integritását, a Billingo adatbázisait, mentett adatait, egyéb alkotóelemeit vagy folyamatait veszélyezteti, vagy annak lehetőségét magában hordozza, úgy

a) Ügyfelet felszólítsa tevékenysége abbahagyására;

b) Ügyfelet a szolgáltatásból átmenetileg kizárja;

c) Ügyfelet a szolgáltatásból végleg kizárja.

Az a) és b) pontban foglaltakat a Szolgáltató együttesen is alkalmazhatja, a c) pontban foglaltakat kizárólag a b) pontban foglaltak eredménytelen alkalmazása esetén.

Szolgáltató e pont vonatkozásában ellenkező bizonyításig az Ügyfélnek tulajdonítja a magatartást minden olyan esetben, ha az incidens az Ügyfél azonosító adataival történt bejelentkezést követően létrejött adatkapcsolaton keresztül történt.

13.5. Szolgáltató jogosult mindazon kára, elmaradt haszna és költségei megtérítését követelni, melyet Ügyfél a 13.4. pontban írt tevékenységével idézett elő – különösen (de nem kizárólagosan) a weblapban és a programban keletkezett hibák valamint az adatbázis sérülései javításának, az adatbázisok biztonsági mentésből történő visszaállításának, valamint az esetleges vírusmentesítésnek a költségeit.

13.6. Szolgáltató jogosult a 13.4. pontban írtak szerint a szolgáltatásból végleg kizárt Ügyfél tárolt adatainak kiadását mindaddig megtagadni, amíg Ügyfél a 13.5. pont szerinti kárt nem rendezte, illetve a felmerült költségeket nem térítette meg.

13.7. A Billingo online számlázó szolgáltatás üzemeltetője ezúton tájékoztatja vevőit, előfizetőit, hogy adataikat a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adataikat harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor harmadik fél a Billingo weboldal alvállalkozójaként közreműködik. Az alvállalkozók a weboldal által átadott személyes adatokat a megrendelés zökkenőmentes lebonyolíthatóságán és a megrendelés bizonyíthatóságán túl semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további jogi, vagy természetes személyeknek átadni. Az adatok kezelésekor a mindenkor hatályos Adatvédelmi Törvénynek, a webáruház Adatvédelmi elveinek megfelelően jár el webáruház üzemeltetője.

13.8. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A külön megrendelhető új szolgáltatásra vonatkozó, illetve a meglévő ügyfelekre terhet nem jelentő módosítások a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A meglévő ügyfelekre az általuk megkötött szerződéshez képest terhesebb feltételeket tartalmazó változás (ide nem értve a már meglévő szolgáltatások árának emelését) meglévő ügyfeleknek a következő számlázási időszak első napjával lép hatályba, feltéve, hogy a Weblapon történő közzététel a következő számlázási időszak első napját legalább 15 naptári nappal megelőzi.

13.9 A Billingo rendszere lehetőséget biztosít a felhasználók számára Barion fizetési mód bekötésére a felhasználói fiókokba. Ebben az esetben a Billingo rendszeréből kiküldött számláknál lehetősége lesz a vásárlóknak Barion fizetéssel kiegyenlíteni a számlák és díjbekérők összegeit. Ehhez a fiókok megfelelő összekötése szükséges és a Barion beállítások megtétele. Beállítási segédletünk kézikönyvünkben megtalálható. Az esetleges hibás beállításból származó eltérésekért a Billingo online számlázó üzemeltetője nem vállal felelősséget.

13.10 A Billingo rendszere lehetőséget biztosít továbbá arra a felhasználónak, hogy a Billingo fiókokat API kapcsolaton keresztül külső webshop motorokkal és egyéb költségnyilvántartó rendszerekkel összepárosítsák. Az ilyen jellegű összekötéseket minden felhasználónak a saját cégformájának megfelelő beállításokkal kell használnia. A nem megfelelő használatból és téves beállításokból adódó eltérések, hibák miatt a Billingo online számlázó üzemeltetője nem vállal felelősséget.

Budapest, 2016.10.06.

Aktuális általános szerződési feltételek letöltése
Általános Szerződési feltételek hatályos 2014.05.01 - 2016.10.05.

X
50+1 kérdés és válasz a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség kibővítéséről

50+1 kérdés és válasz a NAV online adatszolgáltatási kötelezettség kibővítéséről

41 oldalnyi hasznos információ közérthetően a 2020-2021-es jogszabályváltozások alapján